Fašizacija, politizacija i “nepotizacija” Univerziteta Crne Gore u par slika

 

“Osvježivanje” (fašizacija i politizacija) Univerziteta Crne Gore se nastavlja, i ne vidi joj se kraj. Članovi prosrpskih partija, vjernici crkve Srbije i učesnici litija se uveliko zapošljavaju kako na mjestima predavača tako i u administraciji. Najnoviji primjer jeste zapošljavanje Dejana Karadaglića 

https://www.ucg.ac.me/radnik/901196-dejan-karadaglic%20

na elektrotehničkom fakultetu kao saradnika u nastavi, oličenog rusofila i učesnika srpskih litija koja je kasnije dovela do krađe crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa.

Još kao predavač na univerzitetu njemu neprijateljskog zapada (Univerzitet u Glazgovu) istakao se po praćenju (špijuniranju) uglednih Crnogoraca. Jedan od tih je i politikolog Ljubomir Filipović koji je ovu informaciju objavio na svom profilu, kao i mediji u Crnoj Gori.

https://m.cdm.me/politika/otkriven-identitet-osoba-koje-su-fotografisale-filipovica-u-zagrebu/


“Razvoju” ovakvog Univerziteta daju punu podršku i bivši istaknuti članovi suverenističkih i građanskih partija, akademici, senatori, dekani, rektori, prorektori i ambasadori.

Na primjer, bivši rektor i ambasador u Velikoj Britaniji Ljubiša Stanković, profesor na Elektrotehničkom fakultetu, član Crnogorske akademije, je pomogao Rajki Glušici da se na nezakonit način domogne akademskog zvanja, kao i velikog stana u zgradi Vektra u kojem je on prethodno živio. Nastavak podrške Rajki Glušici se ogleda u naporima da ona zauzme mjesto predsjednice Upravnog Odbora Univerziteta ispred političke partije URA, koja je u rekordnom vremenu, uz podršku rektora Božovića, promjenila strukturu Univerziteta od građanski orijentisanog do prosrpskog.

I njegov brat, Srđan Stanković, profesor na istom elektrotehničkom fakultetu, bivši dekan, prorektor i ambasador u Argentini, je sa mjesta ambasadora pružao punu podršku Glušici i Božoviću. Šta su zauzvrat braća Stanković dobila (za sada) kao podržavaoci velikosrpskog rukovodstva? 
Srđan Stanković je ove godine zaposlio sina: https://www.ucg.ac.me/radnik/901190-dorde-stankovicda njemu bude saradnik u nastavi na elektotehničkom fakultetu i dodatno zaposlio ćerku: https://www.ucg.ac.me/radnik/901086

u novoosnovanom institutu za napredne studije u rektoratu koji je u direktnoj nadležnosti rektora Božovića. Na drugu stranu, Ljubiša Stanković je zaposlio “samo” ćerku da njemu bude saradnica u nastavi na elektotehničkom fakultetu. 

https://www.ucg.ac.me/radnik/900955-isidora-stankovic

Zašto se niko od ovih pobrojanih akademika i profesora, članova građanskih i suverenističkih partija, bivših ambasadora, rektora i prorektora, ne oglašava na svakodnevnu fašizaciju i posrtanje crnogorskog društva? Zbog “NEPOTIZACIJE”!

VOMINFO.COM

Primjedbe

  1. Anonimno05 studenoga

    Svaka “ čast” bivšem SDP članu i suverenisti Ljubiši Stankoviću!Sramota!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno05 studenoga

    Zasto da ne, jedini Crnogorac koji je doktorirao tehniku na Oksfordu da ne bude na UCG. To je za pohvalu i cast.

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimno04 veljače

    Pulicer A veliki Sdpovac i nekadasnji rekotor Miranovic zdusno U Jadnom servisu , podrzava (sudski dokazano ) nezakonitog Raonikija ...Kakve su to skolovane i "moralne" velicine...pi...pi..

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Svako mišljenje je uvaženo. Budimo dostojni predstavnici svoga naroda, kulturni i umjereni. Dobrodošli na VOICE OF MONTENEGRO

Popularni postovi s ovog bloga

Obnovljen Sveti Sinod Crnogorske pravoslavne crkve

Uzbuna!!! Direktorica vrtića, pod sumnjom da je uzela mito, obezbijedila srpski jogurt našoj đeci, pored izobilja crnogorskih proizvoda!