Urbi et Orbi: Papa danas govorio i o državama naše regije


 Papa Franjo pozvao je danas na prekid vatre u Gazi i pristup humanitarnoj pomoći u tom području, i istakao da se mir nikad ne gradi oružjem, već ''pružanjem ruku i otvaranjem srca'', a u uskršnjoj poruci osvrnuo se i na Zapadni Balkan rekavši da etničke, kulturne i vjerske razlike ne smiju biti uzrok podjele.

“Dok pozivam na poštovanje principa međunarodnog prava, nadam se opštoj razmjeni svih zatvorenika između Rusije i Ukrajine: svi za sve. Štaviše, još jednom apelujem da se omogući zagarantovan pristup humanitarnoj pomoći u Gazi, oslobađanje talaca kidnapovanih 7. oktobra, kao i hitan prekid vatre u Gazi'', rekao je papa u uskršnjoj poruci i blagoslovu 'Urbi et Orbi'', prenosi agencija ANSA.

On je istakao da aktuelni sukobi u svijetu imaju ozbiljne poslejdice na, kako je rekao, iscrpljeno civilno stanovništvo, a prije svega na djecu.

Papa se obratio i zemljama Zapadnog Balkana.

"Posebno mi je u mislima Zapadni Balkan, gdje se čine značajni koraci prema integraciji u evropski projekat. Etničke, kulturne i vjerske razlike ne smiju da budu uzrok podjele, nego treba da postanu izvor bogatstva za čitavu Evropu i svijet“, rekao je.

Analitika 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obnovljen Sveti Sinod Crnogorske pravoslavne crkve

Uzbuna!!! Direktorica vrtića, pod sumnjom da je uzela mito, obezbijedila srpski jogurt našoj đeci, pored izobilja crnogorskih proizvoda!

Fašizacija, politizacija i “nepotizacija” Univerziteta Crne Gore u par slika